PortShuttle Rotterdam service

Spoorshuttle Rotterdam breidt uit naar Tilburg en Eindhoven

Het aantal omlopen van de PortShuttle Rotterdam service is vrijdag meer dan verdubbeld. De trein pendelde al op werkdagen elke 24 uur tussen tussen de containerterminals op de Maasvlakte en het Rail Service Center Rotterdam in het Waal-Eemhaven gebied. Daar komt nu zes keer per week een extra dienst bij, met een aansluiting op Tilburg en Eindhoven.

PortShuttle is sinds september 2015 in bedrijf en verzorgt de uitwisseling van containers tussen de verschillende deepsea-terminals. “Dit jaar lagen de volumes wat lager dan verwacht, mede door de opstartproblemen bij de nieuwe terminals”, aldus directeur Eric van Wijngaarden van initiatiefnemend bedrijf De Boom Groep. “Met de instap van GVT Group of Logistics en het extra aantal omlopen, hebben we een levensvatbaar concept kunnen realiseren en zijn we in ieder geval heel 2017 in bedrijf.”

Spoorverbinding

Directeur Wil Versteijnen van GVT Group of Logistics in Tilburg: “We willen nog strakker aan kunnen sluiten op de deepsea-services. Met deze spoorverbinding bieden we de snelheid en betrouwbaarheid, die door de filedruk op de A15-A16 per truck te wensen over laat. We verwachten er veel van.”

“De PortShuttle is echt een dienst die van toegevoegde waarde is voor de Rotterdamse haven. Makkelijkere uitwisseling van containers, versterking van het spoorproduct en een mooie duurzame oplossing voor de haven”, aldus manager Matthijs van Doorn van Havenbedrijf Rotterdam.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.