Controle goederenwagon Breda, foto: ProRail

Gestrande goederenwagon Breda gerepareerd

Een gestrande goederenwagon met lpg die sinds 28 mei op het spoor bij treinstation Breda stond, is afgelopen weekend weggehaald. De wagon kon door een defect aan het onderstel niet verder rijden. Daarom besloot de vervoerder, in overleg met ProRail, om de wagon tijdelijk te parkeren op een nevenspoor bij het station.

De assen van de wagon zijn in de nacht van zaterdag op zondag vervangen. Voor de reparatiewerkzaamheden werden twee grote hijskranen op de busbaan geplaatst langs het spoor. Daarna werd de wagon door beide kranen één meter omhoog gehesen. Vervolgens werden de nieuwe assen onder de wagon gemonteerd en werd de trein weer terug op het spoor geplaatst.

Herstelwerkzaamheden

Na de reparatie kon de wagon alsnog naar de eindbestemming worden gereden. Nadat de wagon werd gerepareerd, werden de twee grote hijskranen weer weggehaald. Het treinverkeer werd tijdens de werkzaamheden aan de wagon stilgelegd. Daardoor was er tussen zondagnacht 02.30 uur en zondagochtend 11.00 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Breda en Gilze-Rijen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.