Aart Klompe, voorzitter KNV Spoorgoederenvervoer, foto: E. Van Berkum

Aart Klompe nieuwe voorzitter KNV Spoorgoederenvervoer

Aart Klompe is donderdag benoemd tot voorzitter van de werkgeversorganisatie KNV Spoorgoederenvervoer. Klompe volgt Paul van Lede op, die de vereniging sinds 2009 leidde.

Aart Klompe (66) was van september 2009 tot juli 2015 algemeen directeur van DB Schenker Rail Nederland. Daarvoor was Klompe ruim vijftien jaar werkzaam in de ICT-sector, in verschillende bestuursfuncties. Voordat hij de overstap naar de ICT maakte was hij als register accountant werkzaam en vervulde hij CFO functies in het buitenland. Klompe studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Lange Termijn Spoor Agenda

Volgens KNV heeft de overheid met de Lange Termijn Spoor Agenda een waardevol kader ontwikkeld dat een verdere groei van het spoorgoederenvervoer mogelijk maakt. Aart Klompe: “Nu moet het van beleid naar uitvoering. Daarbij moet er meer aandacht komen voor een fair level playing field voor de sector. Een betere prijs-kwaliteit verhouding van de Nederlandse railinfrastructuur is daarbij onontbeerlijk.”

De werkgeversorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) werd in 1881 opgericht ten behoeve van een effectieve samenwerking tussen de overheid en de spoorvervoersbedrijven. De bij KNV Spoorgoederenvervoer aangesloten organisaties vervoeren jaarlijks ongeveer 38 miljoen ton goederen en vertegenwoordigen een marktaandeel van tachtig procent.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.