DB Schenker Rail

Duitsland investeert 152 miljoen euro in stille goederentreinen

De Duitse bondsregering gaat tot 2020 152 miljoen euro investeren om het geluidsoverlast van goederentreinen terug te dringen. Met de aanpassingen aan het materieel wil de regering de geluidsoverlast halveren. Dat meldt Deutsche Bahn in een persbericht.

Deutsche Bahn wil in 2020 de gehele vloot van spoorgoederendochter DB Cargo met geluidsreducerende technieken uit hebben gerust. De toenemende vraag naar goederenvervoer per spoor leidt tot een toename van het treinverkeer, een verhoging van de snelheden en uitbreiding van spoorlijnen. Bij een uitbreiding van het spoorvervoer dienen ook geluidsreducerende maatregelen te worden genomen om de leefomgeving van omwonenden te beschermen.

Onderhoudswerkplaats

De bondsminister voor Verkeer en Digitale Infrastructuur Alexander Dobrindt brengt maandag een bezoek aan een onderhoudswerkplaats van DB AG, waar de goederenwagons worden omgebouwd. Deutsche Bahn-topman Rüdiger Grube zal de strategie van het spoorbedrijf voor het stiller maken van de goederentreinen bekendmaken.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.