‘Europese stimuleringsmaatregel nodig voor verbeterde goederentreinen’

Trillingsreducerende maatregelen bij de Beaulieuflat in Arnhem

Er zou een Europese financieringsregeling moeten komen voor goederentreinen die minder slijtage aan de spoorinfrastructuur veroorzaken. Dit levert niet alleen een besparing op voor het spooronderhoud, maar zal ook de overlast van geluid en trillingen voor omwonenden terugbrengen. Dat werd vorige week duidelijk tijdens de Rail Technology Conferences in Parijs.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “‘Europese stimuleringsmaatregel nodig voor verbeterde goederentreinen’”

Loek van der Heide|04.02.16|17:18

‘Europese stimuleringsmaatregel nodig voor verbeterde goederentreinen’
Het Europese TEN-tec programma is voor de -her-stimulans van het railgoederenvervoer vanaf de Noordelijke zeehavens een uitgelezen programma voor met name Fryslân, om daadwerkelijk inhoud te geven aan de exploitatieverbreding van de spoorlijn 162-b. Met een betere spooraansluiting kan ook voor Harlingen naast Delfzijl/Eemshaven inhoud gegeven worden aan ‘Added-Valueing’ en Modal Shift, ter ontlasting van de Randstad infra

Peter Vandermark|05.02.16|15:19

Hier in GB zijn er diverse types Track-Friendly draaistellen die precies de doelstellingen genaamd in het artikel aanpakken. Ik denk dat een meer Europees gericht onderzoek, ook vanwege het internationale karakter van het huidige goederenvervoer, wel op zijn plaats is.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Europese stimuleringsmaatregel nodig voor verbeterde goederentreinen’ | SpoorPro.nl

‘Europese stimuleringsmaatregel nodig voor verbeterde goederentreinen’

Trillingsreducerende maatregelen bij de Beaulieuflat in Arnhem

Er zou een Europese financieringsregeling moeten komen voor goederentreinen die minder slijtage aan de spoorinfrastructuur veroorzaken. Dit levert niet alleen een besparing op voor het spooronderhoud, maar zal ook de overlast van geluid en trillingen voor omwonenden terugbrengen. Dat werd vorige week duidelijk tijdens de Rail Technology Conferences in Parijs.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “‘Europese stimuleringsmaatregel nodig voor verbeterde goederentreinen’”

Loek van der Heide|04.02.16|17:18

‘Europese stimuleringsmaatregel nodig voor verbeterde goederentreinen’
Het Europese TEN-tec programma is voor de -her-stimulans van het railgoederenvervoer vanaf de Noordelijke zeehavens een uitgelezen programma voor met name Fryslân, om daadwerkelijk inhoud te geven aan de exploitatieverbreding van de spoorlijn 162-b. Met een betere spooraansluiting kan ook voor Harlingen naast Delfzijl/Eemshaven inhoud gegeven worden aan ‘Added-Valueing’ en Modal Shift, ter ontlasting van de Randstad infra

Peter Vandermark|05.02.16|15:19

Hier in GB zijn er diverse types Track-Friendly draaistellen die precies de doelstellingen genaamd in het artikel aanpakken. Ik denk dat een meer Europees gericht onderzoek, ook vanwege het internationale karakter van het huidige goederenvervoer, wel op zijn plaats is.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.