Containertrein, goederentrein

Nieuwe shuttledienst tussen Rotterdam en Frankrijk

Het Rotterdamse Shuttlewise start in het eerste kwartaal van 2016 een spoordienst tussen Rotterdam en het Franse Dourges. De spoorgoederenvervoerder doet dit in samenwerking met het Franse Novatrans. De goederentreinen gaan vijf keer per week tussen de twee bestemmingen rijden. De shuttle wordt gevuld met een diverse mix aan lading, zowel continentaal als maritiem.

Shuttlewise verzorgt al drie shuttlediensten op Mortara, nabij Milaan, waarvan er één Rotterdam aan doet. De andere twee rijden naar Gent en Krefeld. Volgens directeur Allard Castelein van het Havenbedrijf gaat met de shuttledienst naar Frankrijk “een lang gekoesterde wens” in vervulling.

Spoorverbinding

Via de verbinding naar Dourgous wordt de rest van Frankrijk bediend. “In Dourges is directe aansluiting op de zeven shuttles van Novatrans naar alle delen van Frankrijk en de dienst van Greenmodal op Marseille. Via Rotterdam ontsluiten we voor Frankrijk een efficiënte verbinding met vele shortsea en andere bestemmingen”, vertelt Martijn Elbers, general manager van Shuttlewise. “Nu de PortShuttle rijdt, biedt dat een ideale aansluiting van de deep-sea terminals op Rail Center Rotterdam, waar onze treinen op rijden.”

Met de nieuwe treindienst wordt de rol van het multimodaal en logistiek platform van Delta 3 Dourges in Noord-Frankrijk versterkt. Terminal Delta 3 Dourges wordt voor zowel weg, water als spoorvervoer gebruikt. Vanuit Dourges zijn er weg- en spoorverbindingen voor containers, tanks en afneembare laadbakken met Frankrijk, Spanje, Italië, Roemenië en Turkije.

Shuttledienst Rotterdam-Dourges

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.