Goederentrein van spoor getakeld bij Axel

Onderzoek naar botsing tussen goederentrein en vrachtwagen

De Onderzoeksraad voor Veiligheid en de Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) hebben een onderzoek ingesteld naar een botsing tussen een goederentrein en een vrachtwagen. Dit ongeluk gebeurde donderdagmiddag op een overweg bij Axel in Zeeland. Door de botsing ontstond een flinke ravage.

Vrijdag is er gestart met het wegtakelen van de zware locomotief en de wagons om het spoor vrij te maken. Als dat afgerond is, kunnen de herstelwerkzaamheden beginnen. De locomotief weegt maar liefst 85.000 kilo. Daardoor zijn er twee kranen nodig om het voertuig van het spoor te halen. De berging van de hele trein is naar verwachting vrijdagavond klaar. Daarna moet er een nieuwe overweg en rails worden geplaatst.

Treinverkeer

Naar verwachting kunnen er in de loop van maandag weer treinen rijden. Reizigers ondervinden geen overlast van de herstelwerkzaamheden, want het spoor is alleen bestemd voor goederenvervoer.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Onderzoek naar botsing tussen goederentrein en vrachtwagen”

Peter Vandermark|29.10.15|12:12

Gewoon een overwegongeluk, dus, waarbij de machinist zoals gewoonlijk niet degene was die de fouten maakte. Wie blijft er dus over?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.