Rail Cargo, goederentrein, OBB

Rail Cargo Group breidt treindiensten naar Centraal- en Oost-Europa uit

Spoorgoederenvervoerder Rail Cargo Group en Havenbedrijf Rotterdam gaan het aantal treindiensten tussen Rotterdam en Centraal- en Oost-Europa uitbreiden. Daarvoor hebben de partijen onlangs een Letter of Intend ondertekend. 

De Rail Cargo Group rijdt nu nog treindiensten tussen Rotterdam en Wels, maar gaat in oktober vanuit de Maasstad naar Linz rijden. Voor het einde van het jaar worden de pendeldiensten vanuit de deep sea terminals op de Maasvlakte verhoogd van drie naar vier keer per week. Eind volgend jaar opent de spoorgoederenvervoerder vervolgens een nieuwe terminal in Wenen van waaruit nieuwe verbindingen met andere bestemmingen in Oost-Europa kunnen worden opgezet.

Spoorverbindingen

“Het is voor ons belangrijk dat de dienstverlening op de spoorverbindingen tussen de haven van Rotterdam en onze klanten in het achterland kwalitatief van hoog niveau is. Dit kunnen we bereiken door samenwerkingsverbanden aan te gaan met sterke partners zoals Rail Cargo. Door middel van deze samenwerking kunnen we het spoorproduct van Rotterdam in Europa versterken en onze klanten de optie tot een modal shift bieden,” aldus directeur Allard Castelein van Havenbedrijf Rotterdam.

“Dankzij de nieuwe Deep Sea Terminals in Rotterdam zal de haven van Rotterdam belangrijker worden voor Oostenrijk en de corridor naar Centraal- en Oost-Europa. Dankzij de hoogfrequente pendeldienst zal de omvang van het achterland van Rotterdam naar Oostenrijk en daarbuiten toenemen”, zegt Erik Regter, lid van de Raad van Bestuur van de Rail Cargo Group.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.