Terminal Burghausen

Nieuwe shuttleverbinding Rotterdam-Burghausen

DB Schenker BTT GmbH is woensdag een spoorverbinding gestart tussen een combiterminal in het Duitse Burghausen en de haven van Rotterdam via een container terminal in Keulen-Niehl. DB Schenker BTT is een onderdeel van DB Schenker rail dat in de chemische sector actief is. Burghausen ligt in Beieren, praktisch op de grens met Oostenrijk en maakt onderdeel uit van de zogenoemde ‘Beierse chemiedriehoek’.

Met de nieuwe treindienst wordt de lokale industrie van de Beierse chemiedriehoek drie keer per week verbonden met de Rijn-Roerregio en de Rotterdamse haven. Hiermee ontstaat een centraal knooppunt voor intermodaal, snel transport. De diensten worden ingedeeld met een internationale, webbased containerplanning.

Shuttleverbinding

“Met deze shuttleverbinding bieden we onze klanten een prima alternatief om snel, betrouwbaar en efficiënt aansluiting te vinden met de mondiale import en export”, stelt CEO Carsten Hinne van DB Schenker BTT GmbH.

“De nieuwe spoorverbinding die wij samen met onze partners tot stand brengen, past uitstekend in ons concept om intermodale spoorwegverbindingen verder uit te breiden”, zegt directeur Wouter van Dijk van Logistiek Havenbedrijf Rotterdam. “Onze infrastructuur en de uitgebreide mogelijkheden maken dat Rotterdam voor Duitse en Oostenrijkse expediteurs en rederijen een alternatief is dat eigenlijk meer voor de hand ligt dan Hamburg.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.