Werkplaats, Shunter, Rotterdam

Rondrit Havenspoorlijn en excursie bij Shunter tijdens Wereldhavendagen

In Rotterdam kunnen bezoekers tijdens de Wereldhavendagen naast de bekende rondrit over de Havenspoorlijn nu voor het eerst ook aan een excursie deelnemen naar de werkplaats van onderhoudsbedrijf Shunter. De wereldhavendagen zijn van 4 tot en met 6 september. De excursie wordt georganiseerd door voorlichtingsbureau Rail Cargo information Netherlands in samenwerking met Shunter, Havenbedrijf Rotterdam en de NVBS (Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor en tramwegwezen).

Bij Shunter zijn diverse locomotieven en wagons te zien. Deelnemers krijgen uitleg over de historie en het belang van het spoorgoederenvervoer voor de Rotterdamse haven. Daarna krijgen zij een rondleiding in de werkplaats en kunnen ze meerijden met een locomotief.

Spoorgoederenvervoer

Volgens Pieter-Dirk Roeleveld van voorlichtingsbureau Rail Cargo is de excursie niet alleen voor volwassenen met kinderen, maar vooral ook voor jongeren interessant. “Het is ons doel toekomstige logistici en technici te interesseren voor een carrière in de spoorgoederensector. Om die reden is er ook een informatiemarkt waar diverse spoorbedrijven en opleidingen zich presenteren.”

De excursies naar de locatie van Shunter vinden plaats op zaterdag 5 en zondag 6 september. Op beide dagen vertrekt om 08.30 uur, 10.30 uur, 12.30 uur en 14.30 uur een pendelbus vanaf Katendrecht. De excursie neemt ongeveer twee uur in beslag, waarna bezoekers worden teruggebracht naar Katendrecht. Deelnemers aan de excursie kunnen zich vanaf 24 augustus inschrijven via Stichting Wereldhavendagen.

Excursie

Op vrijdagmiddag vindt er vanaf 16.00 uur een zakelijk netwerkbijeenkomst plaats, waarbij het evenement op feestelijk wijze wordt geopend. Meer informatie hierover is binnenkort te vinden op de website van Rail Cargo.

Lees ook:

Stoomtrein DB Schenker rijdt naar Rotterdamse haven

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.