Hans Cabooter, directeur, Cabooter Railcargo

Hans Cabooter verkozen tot Spoorman van het Jaar

Directeur Hans Cabooter van Cabooter Railcargo uit Venlo is donderdagavond in het Havengebouw in Amsterdam uitverkozen tot Spoorman van het Jaar. De onderscheiding is in het leven geroepen door het voorlichtingsbureau Rail Cargo in Rotterdam en wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand, die zich als ondernemer sterk maakt voor de promotie van het spoorgoederenvervoer.

Volgens manager Cees van Altena van Rail Cargo is de onderscheiding passend, omdat Cabooter zich altijd met veel passie ingezet heeft voor een neutrale terminal in de regio Venlo en daarin ook de komende tijd fors gaat investeren door de ontwikkeling van de grootste Nederlandse binnenlandterminal op Trade Port Noord en de herontwikkeling van het emplacement Kaldenkirchen.

Nieuwe railverbinding

Cabooter kondigde in zijn dankwoord aan dat zijn onderneming deze zomer een nieuwe railverbinding start tussen Rotterdam en Venlo, naast de vier treinen op Italië die nu al dagelijks op de terminal in Venlo-Blerick worden afgehandeld.

Verder dankte hij zijn medewerkers voor hun inzet: “We zijn onderdeel van Hotspot Venlo-Venray en iedereen weet inmiddels wel wat dat betekent. Maar met onze gunstige ligging, goede verbindingen, uitstekende ondernemingen, samenwerkingsverbanden en welkome prijzen moet ook gezegd dat logistiek ook altijd mensenwerk is. Zonder hen geen prijzen.”

Cabooter Railcargo

Cabooter Railcargo is een opstappunt voor maritiem railvervoer van en naar de mainports Rotterdam, Antwerpen en Amsterdam alsmede voor het continentaal railvervoer voor treinen naar Midden-, Oost- en Zuid-Europa. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in het transport, overslag, opslag van bulk en stukgoed, maar ook voor intermodale eenheden zoals containers, trailers en wissellaadbakken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.