Swiss Xpress, spoorverbinding België-Zwitserland, NMBS Logistics

NMBS start spoorverbindingen naar Oostenrijk en Slowakije

NMBS-dochter B Logistics is deze week gestart met twee nieuwe snelle verbindingen voor verspreid vervoer tussen België en Oostenrijk en tussen België en Slowakije. Daarbij  worden verbindingen aangeboden naar alle lokale spooraansluitingen. Er was tot nu toe nog geen regelmatige rechtstreekse treinverbinding tussen België en beide landen.

De Austria Xpress en de Slovakia Xpress is onderdeel van de nieuwe strategie van B Logistics om nieuwe directe, internationale verbindingen voor verspreid vervoer te ontwikkelen. In maart van dit jaar lanceerde het bedrijf ook al  de Swiss Xpress naar Zwitserland.

Dienstregeling

B-Logistics beperkt het aantal rangeerbewegingen tijdens de reis en legt het traject Antwerpen-Passau met dezelfde B Logistics-locomotief. De treinen rijden volgens een vaste dienstregeling, zodat de klanten op de hoogte zijn van de vertrek- en aankomsttijden bij de opslagplaatsen. Daarnaast kunnen zij realtime informatie raadplegen  over de plek waar de goederen en wagons zich op dat moment bevinden.

De Austria Xpress verbindt Antwerpen (woensdag en zaterdag) twee keer per week met Wenen (woensdag en zaterdag). Er worden zowel conventionele als intermodale ladingen vervoerd. De trein heeft een reistijd van dertig uur tussen het ene rangeerterrein en het andere. In Oostenrijk werkt B Logistics samen met LTE als lokale tractieleverancier.

Ladingen

Ook de Slovakia Xpress brengt twee keer per week conventionele ladingen heen en weer tussen Antwerpen (woensdag en zaterdag) en Bratislava (maandag en woensdag). De afstand tussen Antwerpen en Bratislava wordt afgelegd in 32 uur. B Logistics legt de trein in, in samenwerking met LTE en ZSSK Cargo voor de eindbediening in Slowakije. B-Logistics verwacht dat het aantal ritten van beide treinen snel worden opgevoerd.

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “NMBS start spoorverbindingen naar Oostenrijk en Slowakije”

Bogdan Godziejewski|10.05.15|21:44

NMBS heft nu nog 33.4% aandelen in B-Logistics.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.