Keyrail, Kijfhoek, hoofdkantoor

Transitie van Keyrail naar ProRail 1 juli afgerond

De transitie van Keyrail naar ProRail zal waarschijnlijk op 1 juli van dit jaar zijn afgerond. Dat meldt Keyrail. Eind 2014 is er besloten om Keyrail bij ProRail onder te brengen. Ook gaat de exploitatie van de Betuweroute naar ProRail. Op dit moment wordt bekeken op welke manier het railgoederenvervoer een plek binnen ProRail krijgt. Hoe dit er op 1 juli aanstaande uit zal zien, is op dit moment nog niet bekend.

Keyrail is nu nog verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van de goederenspoorlijn Betuweroute. Vanaf 1 juli zal dit bij ProRail worden ondergebracht, waardoor ProRail verantwoordelijk wordt voor het gehele Nederlandse spoor.

Exploitatie

Door de integratie van beide organisaties komt er één aanspreekpunt voor het spoorgoederenvervoer. Dit is ook de wens van de spoorgoederenvervoerders. Keyrail verwacht dat de goederenexpertise van ProRail verder wordt versterkt en beheer en exploitatie nog efficiënter worden opgepakt. “Daarbij spelen de uitdagingen die de komende jaren op de spoorsector afkomen een belangrijke rol, zoals het bundelingsvraagstuk met het in dienst komen van Maasvlakte 2 en de aanleg van het derde spoor in Duitsland”, aldus de organisatie.

Totdat de transitie formeel gerealiseerd is, gaat de reguliere bedrijfsvoering van Keyrail en ProRail gewoon door. Spoorbedrijven houden tot die tijd hun vaste contactpersonen binnen Keyrail en ProRail.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.