Ontsporing, goederentrein, West Virginia, Amerika

Goederentrein met aardolie ontploft in Amerikaanse woonwijk

Een goederentrein met ruim honderd wagons gevuld met ruwe aardolie is maandagmiddag ontspoord en gedeeltelijk ontploft in de Amerikaanse staat West-Virginia. Het ongeluk gebeurde in een woonwijk in Fayette Country. Dat melden meerdere Amerikaanse media.

25 van de 109 wagons ontspoorden in Fayette Country. Ongeveer veertien wagons ontploften daarbij. Ten minste een wagon kwam in het water van de Kanawha-rivier terecht en een andere wagon ramde een huis dat in vlammen uitsloeg. Een bewoner kon het huis ternauwernood verlaten. Er zijn geen doden gevallen bij het ongeluk, wel is één persoon behandeld vanwege ademhalingsproblemen.

Evacuatie

Honderden mensen moesten geëvacueerd worden vanwege de rookontwikkeling. Ook kwamen ongeveer 900 huizen zonder stroom te zitten nadat elektriciteitsdraden door de brand werden beschadigd, zo meldt The Charleston Gazette. Door de ontsporing lekken meerdere wagons aardolie in de Kanawha-rivier.  De lokale watervoorziening is hierdoor stilgelegd. Zo’n tweeduizend mensen in de omgeving wordt gevraagd om drinkwater te besparen.

De goederentrein was olie aan het vervoeren van North Dakota naar een raffinaderij in Yorktown. Vorig jaar ontspoorde ook al een goederentrein op deze spoorlijn. Dit veroorzaakte een explosie in Lynchburg.

Bekijk de beelden van de brandende goederentrein:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Goederentrein met aardolie ontploft in Amerikaanse woonwijk | SpoorPro.nl
Ontsporing, goederentrein, West Virginia, Amerika

Goederentrein met aardolie ontploft in Amerikaanse woonwijk

Een goederentrein met ruim honderd wagons gevuld met ruwe aardolie is maandagmiddag ontspoord en gedeeltelijk ontploft in de Amerikaanse staat West-Virginia. Het ongeluk gebeurde in een woonwijk in Fayette Country. Dat melden meerdere Amerikaanse media.

25 van de 109 wagons ontspoorden in Fayette Country. Ongeveer veertien wagons ontploften daarbij. Ten minste een wagon kwam in het water van de Kanawha-rivier terecht en een andere wagon ramde een huis dat in vlammen uitsloeg. Een bewoner kon het huis ternauwernood verlaten. Er zijn geen doden gevallen bij het ongeluk, wel is één persoon behandeld vanwege ademhalingsproblemen.

Evacuatie

Honderden mensen moesten geëvacueerd worden vanwege de rookontwikkeling. Ook kwamen ongeveer 900 huizen zonder stroom te zitten nadat elektriciteitsdraden door de brand werden beschadigd, zo meldt The Charleston Gazette. Door de ontsporing lekken meerdere wagons aardolie in de Kanawha-rivier.  De lokale watervoorziening is hierdoor stilgelegd. Zo’n tweeduizend mensen in de omgeving wordt gevraagd om drinkwater te besparen.

De goederentrein was olie aan het vervoeren van North Dakota naar een raffinaderij in Yorktown. Vorig jaar ontspoorde ook al een goederentrein op deze spoorlijn. Dit veroorzaakte een explosie in Lynchburg.

Bekijk de beelden van de brandende goederentrein:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.