Spoorterminal, Emmen - Coevorden

Noord-Nederland krijgt in januari directe goederenlijn naar Malmö

Bedrijven in het noorden van Nederland kunnen vanaf half januari 2015 drie keer in de week gebruikmaken van een rechtstreekse spoorverbinding naar de Zweedse stad Malmö. Goederen die op de spoorterminal Emmen-Coevorden zijn ingeladen, staan in minder dan 24 uur op het emplacement in Zweden. De lijn maakt een tussenstop in Bad Bentheim voor extra lading. Dat meldt projectorganisatie Dryport Emmen-Coevorden.

In Dryport Emmen-Coevorden werken de gemeente Emmen, gemeente Coevorden, provincie Drenthe samen met het regionale bedrijfsleven samen aan de ontwikkeling van de regio Emmen – Coevorden tot internationale logistieke hotspot voor weg- en spoorvervoer.

Spoorverbinding

De verbinding tussen de spoorterminal Emmen-Coevorden en Malmö is onstaan door de samenwerking tussen de Dryport Emmen-Coevorden, de Euroterminal Emmen-Coevorden-Hardenberg en de Bentheimer Eisenbahn. Joachim Berends, voorzitter van de raad van bestuur van de Bentheimer Eisenbahn, heeft de start van de nieuwe treindienst bekendgemaakt.

Hij deed dat tijdens de officiële opening van de nieuwe containeroverslag in Bad Bentheim. De diverse partijen verwachten dat na de ingebruikname van de spoorverbinding het goederenvervoer snel zal toenemen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.