Goederentrein, ontspoord, Borne

ILT: ontspoorde goederenwagon bij Borne had al langer mankementen

De wagon van de goederentrein die in november vorig jaar bij Borne uit de rails liep, had al vanaf 2011 een afwijkend loopgedrag. Dat blijkt uit gegevens van het meetsysteem Quo Vadis van ProRail dat de belasting van het spoor meet. Spoorgoederenvervoerder CapTrain en Voestalpine Railpro, verantwoordelijk voor het onderhoud van de goederenwagon, hadden op basis van de meetgegevens reparaties kunnen uitvoeren. Tijdige reparatie had de ontsporing wellicht kunnen voorkomen. Dat concludeert de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) in het onderzoek naar het incident.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ILT: ontspoorde goederenwagon bij Borne had al langer mankementen | SpoorPro.nl
Goederentrein, ontspoord, Borne

ILT: ontspoorde goederenwagon bij Borne had al langer mankementen

De wagon van de goederentrein die in november vorig jaar bij Borne uit de rails liep, had al vanaf 2011 een afwijkend loopgedrag. Dat blijkt uit gegevens van het meetsysteem Quo Vadis van ProRail dat de belasting van het spoor meet. Spoorgoederenvervoerder CapTrain en Voestalpine Railpro, verantwoordelijk voor het onderhoud van de goederenwagon, hadden op basis van de meetgegevens reparaties kunnen uitvoeren. Tijdige reparatie had de ontsporing wellicht kunnen voorkomen. Dat concludeert de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) in het onderzoek naar het incident.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.