Goederentrein, Dordrecht zuid, foto: Cock Koelewijn

12 miljoen euro voor veilig goederenspoor in Dordrecht en Zwijndrecht

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu investeert 12 miljoen euro voor aanvullende veiligheidsmaatregelen aan het spoor in de gemeente Dordrecht en Zwijndrecht. Met dit geld worden onder meer wissels aangepast of verwijderd en geleiders tussen de rails aangelegd om het risico op een botsing of ontsporing verder te verkleinen. Over vijf jaar zullen deze maatregelen gereed zijn. Het spoor langs Dordrecht en Zwijndrecht is een van de drukst bereden goederensporen in Nederland.

Secretaris-generaal Riedstra van het ministerie van Infrastructuur en Milieu ondertekende woensdag samen met burgemeester Schrijer van Zwijndrecht en wethouder Mos van Dordrecht een verklaring waarin zij afspraken om de veiligheid voor inwoners langs het spoor te verhogen. 

Spoorveiligheid

Dordrecht en Zwijndrecht werken sinds 2004 samen om de spoorveiligheid te verbeteren. In 2010 zijn de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo zijn bijvoorbeeld bouwplannen aangepast aan de risicosituatie. Dordrecht en Zwijndrecht staan onder meer geen nieuwbouw meer toe binnen dertig meter aan weerszijden van de spoortracés. Binnen tweehonderd meter aan weerszijden van die tracés komt geen nieuwbouw voor mensen die zich niet zelfstandig kunnen redden; zoals een verzorgingstehuis of een kinderopvang.

Alle maatregelen samen verhogen de veiligheid voor de inwoners van Dordrecht en Zwijndrecht langs een van de drukst bereden goederensporen in Nederland.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

12 miljoen euro voor veilig goederenspoor in Dordrecht en Zwijndrecht | SpoorPro.nl
Goederentrein, Dordrecht zuid, foto: Cock Koelewijn

12 miljoen euro voor veilig goederenspoor in Dordrecht en Zwijndrecht

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu investeert 12 miljoen euro voor aanvullende veiligheidsmaatregelen aan het spoor in de gemeente Dordrecht en Zwijndrecht. Met dit geld worden onder meer wissels aangepast of verwijderd en geleiders tussen de rails aangelegd om het risico op een botsing of ontsporing verder te verkleinen. Over vijf jaar zullen deze maatregelen gereed zijn. Het spoor langs Dordrecht en Zwijndrecht is een van de drukst bereden goederensporen in Nederland.

Secretaris-generaal Riedstra van het ministerie van Infrastructuur en Milieu ondertekende woensdag samen met burgemeester Schrijer van Zwijndrecht en wethouder Mos van Dordrecht een verklaring waarin zij afspraken om de veiligheid voor inwoners langs het spoor te verhogen. 

Spoorveiligheid

Dordrecht en Zwijndrecht werken sinds 2004 samen om de spoorveiligheid te verbeteren. In 2010 zijn de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo zijn bijvoorbeeld bouwplannen aangepast aan de risicosituatie. Dordrecht en Zwijndrecht staan onder meer geen nieuwbouw meer toe binnen dertig meter aan weerszijden van de spoortracés. Binnen tweehonderd meter aan weerszijden van die tracés komt geen nieuwbouw voor mensen die zich niet zelfstandig kunnen redden; zoals een verzorgingstehuis of een kinderopvang.

Alle maatregelen samen verhogen de veiligheid voor de inwoners van Dordrecht en Zwijndrecht langs een van de drukst bereden goederensporen in Nederland.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.