Verzoek om schadevergoeding aanleg Betuweroute afgewezen

Goederentrein, Calandbrug, Europoort Rotterdam

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu hoeft geen schadevergoeding te betalen aan ruim veertig inwoners van Rozenburg in verband met de aanleg van de Betuweroute vlakbij hun woningen. Dat heeft de Raad van State bepaald. De omwondenden stelden dat door de toename van geluidsoverlast hun woningen minder waard zijn geworden. Minister Melanie Schultz van Haegen zegt dat er geen sprake is van zodanige schade dat dit ten koste gaan van het woongenot en dat zij daarom ook geen schadevergoeding uitkeert. De Raad van State heeft haar in het gelijk gesteld.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verzoek om schadevergoeding aanleg Betuweroute afgewezen | SpoorPro.nl

Verzoek om schadevergoeding aanleg Betuweroute afgewezen

Goederentrein, Calandbrug, Europoort Rotterdam

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu hoeft geen schadevergoeding te betalen aan ruim veertig inwoners van Rozenburg in verband met de aanleg van de Betuweroute vlakbij hun woningen. Dat heeft de Raad van State bepaald. De omwondenden stelden dat door de toename van geluidsoverlast hun woningen minder waard zijn geworden. Minister Melanie Schultz van Haegen zegt dat er geen sprake is van zodanige schade dat dit ten koste gaan van het woongenot en dat zij daarom ook geen schadevergoeding uitkeert. De Raad van State heeft haar in het gelijk gesteld.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.