DB Schenker Rail

Nederlandse bedrijven de dupe van Duitse spoorstaking

De vijfdaagse machinistenstaking in Duitsland gaat voor flinke overlast zorgen voor de Nederlandse klanten van goederenverdvoerder DB Schenker. Doordat het Duitse spoorverkeer tot maandagochtend grotendeels plat komt te liggen, zullen er grote verstoringen zijn en is er mogelijk sprake van uitval van goederentreinen die van, naar en via Duitsland rijden.

“Het spijt ons erg dat we onze klanten niet kunnen bieden waarvoor ze hebben betaald. We hebben hen dinsdag geïnformeerd over de gevolgen”, zo verklaarde een woordvoerder van DB Schenker woensdag tegenover Novum. DB Schenker heeft veel klanten in industriegebieden als de havenregio Rotterdam en in de chemische industrie in Limburg. Het bedrijf heeft overigens laten weten dat het goederenvervoer tijdens de staking niet helemaal plat ligt.

Staking

De Duitse vakbond GDL houdt van woensdagmiddag tot maandagmorgen een staking vanwege een onopgelost geschil over loon en andere cao-voorwaarden. De bond wil meer loon voor de machinisten en een kortere werkweek. De machinisten legden in oktober ook al meerdere keren het werk neer. Halverwege oktober werd vijftig uur gestaakt.

Het zou ditmaal om de langste staking sinds de oprichting van het spoorgoederenbedrijf in 1994 gaan. De staking treft ook Nederland, aangezien er dagelijks ongeveer 150 goederentreinen van en naar Duitsland rijden.

Reizigers

Nederlandse treinreizigers kunnen overigens ook hinder van de staking ondervinden, zo liet de NS dinsdag al weten. Verschillende internationale passagierstreinen rijden niet of alleen maar tot de grens.

Maandagochtend is de staking voorbij. DB Schenker verwacht de gevolgen ervan tot later in de week te merken aangezien de dienstregeling op gang gebracht moet worden.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.