Rails, spoor

Goederentrein ontspoord tussen Gent en Antwerpen

Een wagon van een goederentrein die op weg was van Gent-Zeehaven naar Nederland is vrijdagochtend rond half zeven ontspoord bij station Gent-Dampoort. Eén van de 23 wagons liep daarbij naast de rails, maar is niet gekanteld. Spoorbeheerder Infrabel meldt dat in de wagon zat een brandbaar product.

Omdat er wat geurhinder was, werd het treinverkeer op last van de brandweer stilgelegd. Volgens Infrabel is de wagon is bij de ontsporing intact gebleven.

Vertraging

Vanwege de ontsporingen werd het passagiersvervoer op de lijnen Gent-Antwerpen en Gent-Eeklo een half uur stilgelegd. Daardoor liep het treinverkeer ernstige vertragingen op, zo meldt Belgisch dagblad De Morgen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.