Spoorterminal, Bad, Bentheim

Combi Terminal Twente start spoorterminal in Bad Bentheim

Combi Terminal Twente (CTT) en Bentheimer Eisenbahn zijn samen in Bad Bentheim een spoorterminal gestart. De eerste goederentrein arriveerde maandag in de Duitse stad met containers uit Rotterdam voor klanten in Twente en de Duitse grensregio. Een deel van de trein reed daarna door naar de Euroterminal in Coevorden.

De Bentheimer Eisenbahn heeft een terrein op het stationsemplacement geschikt gemaakt voor containeroverslag. CTT zorgt voor de boekingen, de overslagen en het voor- en natransport van de containers. CTT en de Bentheimer Eisenbahn kunnen hiermee een snel alternatief bieden voor het containervervoer, in aanvulling op de binnenvaartdienst die CTT onderhoudt tussen Rotterdam en Hengelo. De containertrein zal drie keer per week rijden en haalt daarmee ongeveer tienduizend vrachtwagenbewegingen (ruim vijf miljoen vrachtwagenkilometers) van de weg.

Nieuwe verbindingen

Naast de verbinding met Rotterdam zullen binnenkort nieuwe verbindingen worden gestart vanuit Bad Bentheim naar Scandinavië, Oost- en Zuid-Europa. CTT verwacht dat het aandeel van dit continentale vervoer uiteindelijk groter zal worden dan het maritieme vervoer van containers waarmee wordt gestart.

Met de toevoeging van een spoorterminal verbetert de bereikbaarheid van de regio Twente. Daarnaast hopen de betrokken nieuwe logistieke bedrijven aan te trekken.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.