IenM overweegt onderbrengen bedrijfsspooraansluitingen bij ProRail

Spooraansluiting, chemiebedrijf

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu overweegt om het eigenaarschap van de spooraansluitingen van bedrijven bij spoorbeheerder ProRail onder te brengen. De NS wil het spooreigendom en het beheer aan bedrijven zelf overdragen, maar de bedrijven willen dat niet. “Het ministerie beziet op dit moment in overleg met de sector hoe er met de spooraansluitingen kan worden omgegaan. Het klopt dat het neerleggen van het eigenaarschap bij ProRail één van de scenario’s is”, zegt een woordvoerder desgevraagd.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “IenM overweegt onderbrengen bedrijfsspooraansluitingen bij ProRail”

Tjeerd Meere|14.08.14|17:41

Ik vind dat ik de spoorlijn moet onderhouden waarmee ik als particulier geld verdien. Het is niet juist om mijn aansluiting ten laste van het Nederlandse volk te brengen of……..Dat NS hierin geen rol meer heeft lijkt mij duidelijk. Zij hebben helemaal geen goederenvervoer meer. Splitsen en knopen hebben we gedaan zonder de nettenbouwer te raadplegen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

IenM overweegt onderbrengen bedrijfsspooraansluitingen bij ProRail | SpoorPro.nl

IenM overweegt onderbrengen bedrijfsspooraansluitingen bij ProRail

Spooraansluiting, chemiebedrijf

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu overweegt om het eigenaarschap van de spooraansluitingen van bedrijven bij spoorbeheerder ProRail onder te brengen. De NS wil het spooreigendom en het beheer aan bedrijven zelf overdragen, maar de bedrijven willen dat niet. “Het ministerie beziet op dit moment in overleg met de sector hoe er met de spooraansluitingen kan worden omgegaan. Het klopt dat het neerleggen van het eigenaarschap bij ProRail één van de scenario’s is”, zegt een woordvoerder desgevraagd.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “IenM overweegt onderbrengen bedrijfsspooraansluitingen bij ProRail”

Tjeerd Meere|14.08.14|17:41

Ik vind dat ik de spoorlijn moet onderhouden waarmee ik als particulier geld verdien. Het is niet juist om mijn aansluiting ten laste van het Nederlandse volk te brengen of……..Dat NS hierin geen rol meer heeft lijkt mij duidelijk. Zij hebben helemaal geen goederenvervoer meer. Splitsen en knopen hebben we gedaan zonder de nettenbouwer te raadplegen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.