Treinongeluk, Mannheim, goederentrein, passagierstrein

Treinongeluk Duitsland veroorzaakt door goederentrein ERS Railways

De goederentrein die begin deze maand een treinbotsing veroorzaakte bij het station van het Duitse Mannheim, is van het Nederlandse bedrijf ERS Railways. De trein werd bestuurd door een Duitse machinist. Bij de treinbotsing raakten 35 mensen gewond. De machinist negeerde meerdere stopsignalen en botste daarna op een passagierstrein, zo blijkt uit het onderzoek. Daarna kantelden twee wagons met zo’n 110 inzittenden.

De Duitse spoorwegvakbond EVG wil dat ERS Railways uitsluitsel geeft over de rij- en rusttijden van de machinist. Daarnaast wil de bond dat de rij- en rusttijden van treinmachinisten met een tachograaf worden bijgehouden, zoals nu ook al bij vrachtwagenchauffeurs gebeurt, zo meldt de Gelderlander.

Wissel

Volgens de politie kwam de goederentrein door een verkeerd afgestelde wissel op het spoor van de passagierstrein terecht. Doordat de treinen met een lage snelheid reden, zijn er niet meer slachtoffers gevallen bij het ongeluk.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.