Goederentrein, DB Schenker Rail, Betuweroute

Treinverkeer naar Duitsland via Venlo vrijdagavond weer mogelijk

Het treinverkeer van en naar Duitsland via de grensovergang Venlo kan naar verwachting vrijdagavond weer worden hervat. De treindienst van en naar Duitsland via Emmerich, Oberhausen, Duisburg en Keulen kan zaterdagavond weer worden gereden. Dat heeft spoorgoederenvervoerder DB Schenker vrijdagochtend bekendgemaakt. In eerste instantie werd verwacht dat de treindiensten pas zondagavond konden worden hervat, maar dat blijkt nu eerder te kunnen.

Diverse bestemmingen in het Noordelijke Ruhrgebied, als bijvoorbeeld Bochum en Gladbeck zullen, zoals het zich nu laat aanzien, in de loop van volgende week weer bereikbaar zijn. De treindiensten zullen pas in de loop van volgende week weer geheel volgens planning verlopen.

Extreme weer

Het extreme weer van afgelopen maandagavond heeft tot een ernstige ontregeling van het treinverkeer in Duitsland geleid. Op veel plaatsen is de bovenleiding zwaar beschadigd geraakt door omgewaaide bomen. Het herstel van de beschadigde infrastructuur vergt zeer veel tijd.

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.