DB Schenker Rail

Treinverkeer via Emmerich en Venlo pas zondag hersteld

Naar verwachting is er pas vanaf zondag treinverkeer mogelijk van en naar Duitsland via de grensovergangen Emmerich en Venlo. Dat meldt DB Schenker Rail. Het extreme weer van afgelopen maandagavond heeft tot een ernstige ontregeling van het treinverkeer in Duitsland geleid. Op veel plaatsen is de bovenleiding zwaar beschadigd geraakt door omgewaaide bomen. Het herstel van de beschadigde infrastructuur vergt zeer veel tijd.

Het reizigersverkeer naar de belangrijkste steden in Noordrijn-Westfalen is weer op gang gekomen. Het herstel van de infrastructuur die voor het goederenvervoer belangrijk is, neemt echter nog geruime tijd in beslag. Naar verwachting zijn de reparatiewerkzaamheden in de loop van zondag afgerond.

Verstoring

DB Schenker Rail zal dan een begin maken met het naar de eindbestemming rijden van de onderweg gestrande treinen. In het gebied Duisburg – Hagen staan ruim 190 treinen stil van de spoorgoederenvervoerder. Daarvan zijn er 145 ‘ergens onderweg’ opgesteld. DB Schenker Rail verwacht dat pas begin volgende week een normale treindienst mogelijk zal zijn. Het is nog niet bekend wat de economische schade is van de verstoring van het treinverkeer.

Het treinverkeer via de grensovergang Bad Bentheim is wel mogelijk hoewel ook hier met vertraging rekening dient te worden gehouden.

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.