DB Schenker Rail

Treinverkeer via Emmerich en Venlo nog gestremd

Er is woensdag nog geen ongestoord treinverkeer van en naar Duitsland mogelijk via de grensovergangen Emmerich en Venlo. Naar verwachting komt in deze situatie woensdag nog geen verbetering. Het extreme weer van afgelopen maandagavond heeft tot een ernstige ontregeling van het treinverkeer in Duitsland geleid.

Op diverse plaatsen is de bovenleiding zwaar beschadigd geraakt door omgewaaide bomen. Het herstel van de beschadigde infrastructuur vergt veel tijd. Woordvoerder Jelle Rebbers van DB Schenker Rail: “Daarbij komt nog eens dat vannacht tijdens de herstelwerkzaamheden het weer is omgeslagen. Dat maakt dat het herstel niet voorspoedig is verlopen.”

Verstoring

De woordvoerder meldt dat alleen al van DB Schenker Rail in het gebied Duisburg – Hagen ruim 190 treinen stil staan. Daarvan zijn er 145 ‘ergens onderweg’ opgesteld. Het is nog niet bekend wat de economische schade is van de verstoring van het treinverkeer.

Het treinverkeer via de grensovergang Bad Bentheim is wel mogelijk hoewel ook hier met vertraging als gevolg van het extreme weer rekening dient te worden gehouden.

Lees ook:

Flinke schade aan spoor door blikseminslag

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.