goederentrein, Betuweroute

‘Uitbreiding corridor Rotterdam-Genua zorgt voor werkgelegenheid’

De groei van het spoorgoederenvervoer tussen Nederland en Duitsland moet de economie aan beide kanten van de grens versterken. Met deze boodschap openden gedeputeerde Conny Bieze van Gelderland en staatssecretaris Gunther Adler van Nordrhein-Westfalen woensdag de internationale logistiek conferentie ‘Ten-To Connect’ in het Duitse Jüchen. De uitbreiding van het spoorgoederenvervoer over de spoorlijn Rotterdam-Genua moet leiden tot werkgelegenheid en investeringen in Nederland en Nordrhein-Westfalen.

Nederland en Nordrhein-Westfalen vormen samen een van de belangrijkste logistieke regio’s in Europa. Lucht- en zeehavens en de grote binnenhavens in Nordrhein-Westfalen en Nederland zijn knooppunten van mondiaal belang. Met de Tweede Maasvlakte zal het goederenvervoer van Rotterdam naar het Ruhrgebied de komende jaren fors toenemen.

Groei spoorgoederenvervoer

Bieze: “Door intensiever samen te werken willen we de kansen die de groei van het goederenvervoer biedt voor de economie in Gelderland en Nordrhein-Westfalen zo goed mogelijk benutten.” Naast werkgelegenheid gaat het volgens haar daarbij om waardetoevoeging, duurzaamheid en milieuwinst.

Het belang van goede samenwerking werd onderschreven door Michaël Cramer, EU-parlementariër en voorzitter van Rail Forum Europe. De Europese Unie ziet de Rotterdam-Genua-corridor als een van de belangrijkste transportverbindingen in Europa. Gunther Adler, staatssecretaris van Verkeer van Nordrhein-Westfalen: “Logistiek stopt niet bij de grens. Door de A15-corridor en de Rhine-Alpine-corridor met elkaar te verbinden creëren we nieuwe zakelijke relaties.”

Conferentie

Met de conferentie Ten-To Connect is een eerste stap gezet in de versterking van de samenwerking tussen de provincie Gelderland en Nordrhein-Westfalen. De conferentie werd georganiseerd door het Consulaat-Generaal der Nederlanden in Düsseldorf, Rhein-Kreis Neuss en de Industrie- und HandelsKammer Duisburg – Wesel – Kleve zu Duisburg, Nordrhein-Westfalen en provincie Gelderland.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.