Leger ingezet voor verplaatsing ontspoorde goederentrein

Goederentrein, ontspoord, Borne

Het leger wordt ingezet om te helpen om de ontspoorde goederentrein bij Borne van het spoor te halen. Het ‘101 geniebataljon’ uit Wezep helpt mee met het bouwen van een noodweg door de weilanden naar het spoor. Vervolgens wordt de kapotte goederenwagon van 40.000 kilo met een hijskraan van het spoor getild. Bij Borne ontspoorde woensdagochtend een goederentrein met grind. Daarbij raakte niemand gewond maar is wel flinke schade aan de infrastructuur ontstaan. De Inspectie Leefomgeving en Transport stelt een onderzoek in naar de ontsporing.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

3 reacties op “Leger ingezet voor verplaatsing ontspoorde goederentrein”

Roland Rail|07.11.13|11:48

De wagen woog geen 40 ton, elders in de media werd ook gesproken over grind of zand als lading. Dergelijke lading gaat in 4-assige wagens naar Almelo en zijn andere wagens dan de 2-assige ballastwagens in dit ontsporingsgeval. Een ballastwagen type Fccpps, zoals gisteren ontspoord, weegt 10 a 11 ton, de lading nog eens plm 10 ton. Maakt samen plm 20 ton, de helft van 40.000 kilo.

Cees van der Velde|07.11.13|12:07

ach…de mensen die dit soort berichten de wereld in slingeren,zijn ten eerste journalist..als ze dan ook nog beetje idee hebben waar ze over schrijven,is dat meegenomen…ze kunnen zo in de leiding van de NS…die hebben er ook geen verstand van…

Marieke van Gompel|27.11.13|12:27

Beste heren,

Zoals op de volgende site te lezen valt, is het laadvermogen van de wagons 28,2 ton: http://www.voestalpine.com/railpro/nl/sls-strategie/wagonhuur/
Met het eigen gewicht van 11 ton, kom je dan op ongeveer 40 ton uit.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Leger ingezet voor verplaatsing ontspoorde goederentrein | SpoorPro.nl

Leger ingezet voor verplaatsing ontspoorde goederentrein

Goederentrein, ontspoord, Borne

Het leger wordt ingezet om te helpen om de ontspoorde goederentrein bij Borne van het spoor te halen. Het ‘101 geniebataljon’ uit Wezep helpt mee met het bouwen van een noodweg door de weilanden naar het spoor. Vervolgens wordt de kapotte goederenwagon van 40.000 kilo met een hijskraan van het spoor getild. Bij Borne ontspoorde woensdagochtend een goederentrein met grind. Daarbij raakte niemand gewond maar is wel flinke schade aan de infrastructuur ontstaan. De Inspectie Leefomgeving en Transport stelt een onderzoek in naar de ontsporing.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

3 reacties op “Leger ingezet voor verplaatsing ontspoorde goederentrein”

Roland Rail|07.11.13|11:48

De wagen woog geen 40 ton, elders in de media werd ook gesproken over grind of zand als lading. Dergelijke lading gaat in 4-assige wagens naar Almelo en zijn andere wagens dan de 2-assige ballastwagens in dit ontsporingsgeval. Een ballastwagen type Fccpps, zoals gisteren ontspoord, weegt 10 a 11 ton, de lading nog eens plm 10 ton. Maakt samen plm 20 ton, de helft van 40.000 kilo.

Cees van der Velde|07.11.13|12:07

ach…de mensen die dit soort berichten de wereld in slingeren,zijn ten eerste journalist..als ze dan ook nog beetje idee hebben waar ze over schrijven,is dat meegenomen…ze kunnen zo in de leiding van de NS…die hebben er ook geen verstand van…

Marieke van Gompel|27.11.13|12:27

Beste heren,

Zoals op de volgende site te lezen valt, is het laadvermogen van de wagons 28,2 ton: http://www.voestalpine.com/railpro/nl/sls-strategie/wagonhuur/
Met het eigen gewicht van 11 ton, kom je dan op ongeveer 40 ton uit.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.