ontsporing, goederentrein, Remersdaal, Voeren, België

Berging ontspoorde goederentrein duurt langer dan verwacht

Het bergen van de ontspoorde goederentrein in Remersdaal in de deelgemeente Voeren in België duurt langer dan verwacht. Het blijkt dat de schade aan de spoorinfrastructuur groter is dan eerder werd gedacht. Spoorbeheerder Infrabel zegt dat de herstelwerkzaamheden aan de sporen en de bovenleiding naar verwachting vrijdagavond klaar zijn.

“In plaats van morgenavond hopen we tegen vrijdagavond alles rond te krijgen. Afgelopen nacht zijn enkele tientallen goederentreinen op een spoor kunnen passeren”, verklaart woordvoerder Frédéric Petit tegenover De Morgen.

Botsing

Twee treinen botsten dinsdagochtend vroeg op elkaar op het viaduct in Remersdaal. Daarbij ontspoorden en kantelden enkele wagons van een goederentrein. Een wagon kwam ruim 20 meter lager in de vallei terecht.

De eerste trein werd dinsdagmiddag weggehaald. Infrabel is woensdagochtend verdergegaan met de berging van de andere trein en de twee ontspoorde wagons op de brug. Petit: “De werkzaamheden met de hersporingstrein duren de hele dag. Tot morgenmiddag werken wij aan de sporen en dwarsliggers. Pas daarna kunnen we beginnen met de herstelwerkzaamheden aan de bovenleiding.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.