Marion Gout, directeur, ProRail

Marion Gout: goederenvervoerders belangrijke klanten

Goederenvervoerders zijn zeer belangrijke klanten voor ProRail, waarop de spoorbeheerder zijn dienstverlening zo dicht mogelijk wil afstemmen. Dat zei directeur Marion Gout van ProRail donderdag tijdens het Spoorcafé van Rail Cargo.

“Want ook al lijkt het in de buitenwereld soms dat het spoor er alleen is voor reizigersvervoer. Dat geldt zeker niet voor ons. In samenspel met u hebben wij de verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat uw klanten het spoor blijven ervaren dat het spoor een essentiële vervoersmodaliteit is en blijft: ook in de toekomst”, zo sprak Gout de goederenvervoerders toe.

Toename spoorgoederenvervoer

Volgens ProRail zal door de Tweede Maasvlakte het spoorgoederenvervoer de komende jaren alleen maar toenemen. Gout: “Een goed werkende en betrouwbare spoorverbinding versterkt de concurrentiepositie van de Nederlandse havens. En dit is niet alleen goed voor de economie, ook het milieu is hierbij gebaat.”

“Het vervoer per spoor is een duurzame modaliteit, die bovendien kan zorgen voor een verschuiving van transport over de weg naar het spoor. Waardoor de congestie op de wegen kan verminderen.”

Spoorcafé

Het Spoorcafé is een netwerkbijeenkomst voor alle partijen die aangesloten zijn bij voorlichtingsbureau Rail Cargo.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Marion Gout: goederenvervoerders belangrijke klanten”

Frederick Gerards|10.10.13|15:08

Ik hoop dat de goede woorden van deze dame navolging vinden. We zien helaas te vaak dat in de praktijk anders gereageerd wordt op goederenvervoer.
Zo moet het goederenvervoer aan de kant voor vertraagde reizigerstreinen en hebben alle internationale treinen voorrang, behalve internationale goederentreinen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.