ontsporing, goederentrein, Remersdaal, Voeren, België

Goederentrein ontspoort net over Belgische grens

NMBS Logistics is volop op zoek naar mogelijkheden om het goederenverkeer om te leiden na het ongeluk met een goederentrein in het Belgische Remersdaal in de deelgemeente Voeren. Daar zijn dinsdagochtend drie wagons met auto’s ontspoord nadat twee treinen op elkaar botsten op een viaduct. Er zijn geen slachtoffers gevallen, maar de materiële schade is erg goed. Het treinverkeer is in ieder geval tot en met woensdag gestremd.

De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk. De machinist zegt door een groen licht te zijn gereden, maar in de verte opeens een trein voor een tunnel te hebben zien stilstaan meldt deredactie.be. Het gaat om een van de drukste spoorlijnen voor goederen in België.

Goederenspoorlijn

De locomotief van de verongelukte trein is ondertussen weggetakeld en ook de trein die stilstond, is weggehaald. De wagons, die nog deels geladen zijn met auto’s, staan nog altijd op de sporen.

Spoorbeheerder Infrabel meldt dat het treinverkeer dinsdag en woensdag onderbroken zal zijn. Er is een omleidingsroute vanuit Visé via Verviers en Welkenraedt naar Montzen. Goederenvervoerders moeten rekening houden met extra reistijd van twee uur.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.