goederentrein, Canada, ontploffing

Goederenvervoerder treinramp Canada failliet

De goederenvervoerder Montreal, Maine and Atlantic Railway heeft faillissement aangevraagd. Het spoorbedrijf is de eigenaar van de trein die op 6 juli ontspoorde in de Canadese plaats Lac-Megantic waarbij 47 mensen omkwamen. De schulden van de goederenvervoerder zijn te hoog opgelopen en er wachten nog megaclaims en schoonmaakkosten als gevolg van de treinramp.

Doordat het spoor bij Lac-Megantic nog altijd niet is vrijgegeven, kreeg de goederenvervoerder met een flinke inkomstenderving te maken, zo meldt het AD.

Treinramp

Een geparkeerde goederentrein met 72 oliewagons reed op 6 juli plotseling weg bij een rangeerterrein. Waarschijnlijk had de machinist de locomotief niet goed op de rem gezet. Toen de trein kilometers verderop ontspoorde, ontploften een aantal wagons en gingen ongeveer veertig gebouwen in vlammen op.

Het bedrijf heeft na het ongeluk 67 medewerkers moeten ontslaan. Het gaat om het ergste treinongeluk in Canada in bijna 150 jaar.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.