Betuweroute, goederenlijn

Onderhoud van Betuweroute gaat naar VolkerRail

VolkerRail gaat vanaf 1 oktober het beheer en onderhoud van de spoorgoederenlijn Betuweroute uitvoeren. Keyrail en  VolkerRail gaan voor minimaal vijf jaar samenwerken. Keyrail startte vorig jaar september met de aanbesteding.

Voor Keyrail is het van groot belang dat het spoor veilig, beschikbaar en betrouwbaar is, zodat de klanten ongehinderd kunnen rijden. Daarnaast luidde één van de voorwaarden in de aanbesteding dat de potentiele leveranciers met innovatieve oplossingen kwamen. VolkerRail kwam volgens Keyrail met  een kwalitatief goede aanbieding en heeft  tijdens de aanbesteding laten zien niet alleen in woorden, maar ook in daden nu en in de toekomst innovatief te kunnen zijn. Een aantal toepassingen wordt op korte termijn al doorgevoerd.

Onderhoud

VolkerRail krijgt de verantwoordelijkheid voor het plannen, uitvoeren en continu verbeteren van een belangrijk deel van het onderhoud aan de op de Betuweroute. De spooraannemer combineert daarbij Life Cycle Management en Total Cost of Ownership met innovatie van onderhoudstechnieken.

VolkerRail zorgt met monitoring, metingen en analyses voor een onderhoudsplan dat voorziet in de vervoersbehoefte. De doelstelling daarbij is dat het onderhoud zo wordt georganiseerd, dat het treinverkeer er nagenoeg geen hinder van ondervindt. Tegelijkertijd wordt er gezorgd voor een veilige werkplek voor de baanwerkers.

Samenwerking

Beide partijen kijken uit naar een langdurige samenwerking. Directeur Sjoerd Sjoerdsma: “In het traject van de aanbesteding hebben we veel tijd geïnvesteerd in het zoeken naar een service provider, met een proactieve en innoverende houding. Deze hebben we in VolkerRail gevonden.”

Directeur Jan Vos van VolkerRail: “Wij zijn bijzonder verheugd dat Keyrail, als belangrijke infrastructuurbeheerder, onze innovatieve oplossingen zo hoog heeft gewaardeerd. Dit betekent dat we op de goede weg zijn. Wij zien de samenwerking met Keyrail met veel vertrouwen tegemoet.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.