Goederentrein, Baltimore, explosie

Zware explosie na ontsporing goederentrein VS

Een goederentrein van vervoerder CSX is dinsdag in in de buurt van de Amerikaanse stad Baltimore ontspoord en geëxplodeerd. Uit het wrak kwamen grote rookpluimen die van kilometers afstand waren te zien. Dat meldden Amerikaanse media.

De trein was op een vrachtwagen gereden. Daarbij ontspoorden ongeveer 15 wagons. Daarna vond er een grote explosie plaats waarbij gebouwen in de omgeving beschadigd raakten. De brandweer is 1,5 uur bezig geweest met het bestrijden van de vlammen.

Slachtoffers

In een van de wagons zat de chemische, gevaarlijke stof natriumchloraat. Dit was echter niet een van de wagons die in brand stond. Dit bleekmiddel wordt gebruikt bij het maken van papier.

Er zijn geen meldingen van dodelijke slachtoffers. De bestuurder van de vrachtwagen waar de trein mee botste ligt in het ziekenhuis, maar zou niet in levensgevaar zijn. Twee medewerkers van CSX die in de goederentrein zaten, bleven ongedeerd meldt CBS News.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Zware explosie na ontsporing goederentrein VS”

Tram Plus|30.05.13|21:01

Oud nieuws.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.