DB Schenker Rail

DB Schenker Rail wisselt partner voor Zwitsers spoorvervoer

DB Schenker Rail wisselt voor een deel van partner voor het spoorvervoer door Zwitserland. Tot nog toe reed BLS Cargo vrijwel alle treinen voor de spoorgoederenvervoerder, maar vanaf december 2013 neemt SBB Cargo een groot deel van deze taak op zich.

De samenwerking tussen DB Schenker Rail en SBB betreft duizenden treinen per jaar op de routes Basel / Singen-Gallerate / Chiasso und Basel-Domodossola. SBB Cargo kan hiermee de inzet van personeel en locomotieven optimaliseren, zo meldt Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Verschillende aanbieders

BLS Cargo blijft wel de tractie leveren voor de treinen op het Lötschbergtraject. Daarnaast is ook dochter DB Schenker Rail Zwitserland actief op de Gotthardroute. Door met verschillende aanbieders van tractie te werken kan DB Schenker Rail scherp inkopen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

DB Schenker Rail wisselt partner voor Zwitsers spoorvervoer | SpoorPro.nl
DB Schenker Rail

DB Schenker Rail wisselt partner voor Zwitsers spoorvervoer

DB Schenker Rail wisselt voor een deel van partner voor het spoorvervoer door Zwitserland. Tot nog toe reed BLS Cargo vrijwel alle treinen voor de spoorgoederenvervoerder, maar vanaf december 2013 neemt SBB Cargo een groot deel van deze taak op zich.

De samenwerking tussen DB Schenker Rail en SBB betreft duizenden treinen per jaar op de routes Basel / Singen-Gallerate / Chiasso und Basel-Domodossola. SBB Cargo kan hiermee de inzet van personeel en locomotieven optimaliseren, zo meldt Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Verschillende aanbieders

BLS Cargo blijft wel de tractie leveren voor de treinen op het Lötschbergtraject. Daarnaast is ook dochter DB Schenker Rail Zwitserland actief op de Gotthardroute. Door met verschillende aanbieders van tractie te werken kan DB Schenker Rail scherp inkopen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.