Chris van Dranen en René Harkema (Voestalpine Railpro) ontvangen ECM-certificaat uit handen van het ILT

Voestalpine Railpro ontvangt internationaal certificaat voor wagononderhoud

Voestalpine Railpro heeft woensdag het internationale ECM-certificaat voor het onderhoud van wagons ontvangen. Daarmee voldoet het spoorbedrijf aan alle Europese richtlijnen voor het onderhoud van wagons. Voestalpine Railpro ontving het certificaat uit handen van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Het certificaat betitelt Voestalpine Railpro als Entity in Charge of Maintenance en toont aan dat Railpro als eigenaar van 1.600 goederenwagons voldoet aan alle Europese richtlijnen voor het onderhoud van wagons. Zij is hiermee de eerste partij in Nederland in het bezit van dit nieuwe certificaat voor alle vier de onderdelen binnen het ECM-pakket. 

Vanaf 1 juni 2013 dienen alle wagonhoudende partijen een ECM te hebben aangewezen.

Veilig goederenvervoer

Het Entity in Charge of Maintenance bestaat uit de vier onderdelen onderhoudsmanagement, de onderhoudsontwikkeling, de onderhoudsplanning en de werkplaatsinstandhouding en heeft een veilig Europees goederenvervoer tot doel. Voestalpine voldoet op alle punten aan de Europese regelgeving voor wagononderhoud.

Voestalpine Railpro levert een totaalpakket van producten, logistieke diensten en aanvullende services aan de Nederlandse railinframarkt. Onderdeel van haar logistieke dienstverlening is het organiseren van railtransport.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Voestalpine Railpro ontvangt internationaal certificaat voor wagononderhoud”

Jan Beitsma|11.04.13|21:22

Gefeliciteerd met het behalen van het ECM schap.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.