ERS Railways, goederentrein

Nieuwe aanbieder rijdt eind 2013 van Rotterdam naar Moskou en China

De Nederlands-Russische logistieke dienstverlener TRWC gaat in de loop van 2013 rechtstreekse treinverbindingen aanbieden tussen Rotterdam en Moskou en tussen Rotterdam en Chongqing in China. Daarmee gaat de spoorgoederenvervoerder de concurrentie aan met het zeevervoer. De reistijd op het traject Rotterdam- Chongqing bijvoorbeeld wordt achttien dagen. Dat is eenderde van de tijd die nodig is voor hetzelfde vervoer over zee (inclusief transport over land). 

Directeur Michael Tskitishvili van TRWC (Trans Siberian Railway Connection): “We starten over twee tot drie maanden met treinverbindingen tussen Rotterdam en Moskou. In de herfst van 2013 gaan we ons aanbod uitbreiden met transport van en naar China.” Met dit aanbod zet TRWC sterk de concurrentie in met het zeevervoer.

Partners

“Wij werken samen met partners zoals Russian Railway Logistics en TransContainer Russia. Zij leveren het materieel aan ons.” TRWC opereert vanuit het Rail Service Center in de Waalhaven en heeft haar kantoor in Den Haag. TRWC wordt geleid door Michael Tskitishvili en Irina Birman. Beide hebben jarenlange ervaring in internationale logistiek en transportverzekeringen, met de nadruk op zaken doen met Rusland en de CIS-landen.

TRWC wil via de 10.000 kilometer lange Trans Siberian Railway West-Europa en Eurazië betrouwbaar en duurzaam met elkaar verbinden. TRWC wil in de toekomst het treinvervoer verder uitbreiden naar Kazachstan, Afghanistan, Mongolië en diverse andere bestemmingen in West- en Centraal-China.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.