DB Schenker Rail

DB Schenker wint award voor treinverbinding Engeland-Polen

DB Schenker heeft de Rail Freight Excellence Award gekregen voor het het opzetten van de nieuwe spoorgoederencorridor tussen het Verenigd Koninkrijk en Polen. 

De spoorgoederenvervoerder ontving de prijs tijdens de Rail Business Awards in Londen.

De treinverbinding wordt twee keer per week aangeboden tussen Barking nabij Londen en het Poolse Wroclaw. Het is voor het eerst dat een spoorgoederenvervoerder gebruik maakt van de hogesnelheidslijn High Speed 1. High Speed 1 is de treinverbinding tussen Londen en de Kanaaltunnel. Om de railverbinding tussen Barking en Wroclaw mogelijk te maken is gebruikt gemaakt van het pan-Europese spoornetwerk DB Schenker Rail.

Handel bevorderen

Alain Thauvette, CEO van DB Schenker Rail UK: “De nieuwe treindienst tussen Engeland en Polen kan met het gebruik van het pan-Europese railnetwerk van DB Schenker Rail de handel tussen de twee landen bevorderen. We zijn trots dat deze service erkend wordt voor de bijdrage aan de evolutie van het spoorgoederenvervoer.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.