goederentrein

EU wil toelating voor rollend materieel makkelijker maken

De Europese Commissie wil de toelating van treinen op nationale spoornetwerken makkelijker maken. Een Europees Spooragentschap moet ervoor zorgen dat de toelating van rollend materieel en vergunningen aan vervoerders goedkoper en sneller verloopt. Spoorgoederenvervoerders die in meerdere Europese landen rijden, moeten daar nu nog voor bij verschillende spoorbeheerders aankloppen. Dit is omslachtig en brengt hoge kosten met zich mee.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “EU wil toelating voor rollend materieel makkelijker maken”

Jan Koning|11.03.13|16:28

Volgens de nieuwe EU-voorstellen mogen concessies die onderhands worden gegund maximaal lopen tot 3 december 2022. De Nederlandse overheid zal dus al veel eerder dan 2023 moeten starten met de onderhandelingen om de concessie aan NS tot 2025 goedgekeurd te krijgen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

EU wil toelating voor rollend materieel makkelijker maken | SpoorPro.nl
goederentrein

EU wil toelating voor rollend materieel makkelijker maken

De Europese Commissie wil de toelating van treinen op nationale spoornetwerken makkelijker maken. Een Europees Spooragentschap moet ervoor zorgen dat de toelating van rollend materieel en vergunningen aan vervoerders goedkoper en sneller verloopt. Spoorgoederenvervoerders die in meerdere Europese landen rijden, moeten daar nu nog voor bij verschillende spoorbeheerders aankloppen. Dit is omslachtig en brengt hoge kosten met zich mee.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “EU wil toelating voor rollend materieel makkelijker maken”

Jan Koning|11.03.13|16:28

Volgens de nieuwe EU-voorstellen mogen concessies die onderhands worden gegund maximaal lopen tot 3 december 2022. De Nederlandse overheid zal dus al veel eerder dan 2023 moeten starten met de onderhandelingen om de concessie aan NS tot 2025 goedgekeurd te krijgen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.