Goederencorridor Meteren-Boxtel, bron: TEN-T Executive Agency

EU investeert 3,75 miljoen in goederencorridor Betuweroute

De Europese Unie geeft een subsidie voor de verdere ontwikkeling van de goederencorridor tussen Meteren en Boxtel op de Betuweroute. In totaal gaat er 7,5 miljoen euro naar het project wat onderdeel is van het Programma Hoogfrequent Spoor. De EU en de Nederlandse staat betalen daarvan ieder de helft. 

Dat meldt het Trans-European Transport Network Executive Agency’s.

De verdere ontwikkeling van de goederencorridor Meteren-Boxtel is een TEN-T project (Trans European Transport Network). Deze projecten moeten knelpunten tussen Europese spoorgoederencorridors weghalen en verbindingen verbeteren. De aanpassingen moeten ervoor zorgen dat het spoorgoederenvervoer kan toenemen en de capaciteit wordt verhoogd.

Voorstudies

De EU-subsidie maakt het mogelijk om een aantal voorstudies te doen. Daarbij wordt onder meer bekeken naar welke route de voorkeur uitgaat, wat de milieu-effecten zijn en wat eventuele alternatieven zijn. De voorstudie betreft ook een gedetailleerd ontwerp van de uiteindelijk gewenste route.

Verbeteringen op deze goederen-spoorlijn tussen Meteren en Boxtel leiden er toe dat de diversiteit en de totale hoeveelheid aan goederen over dit traject kan toenemen.

 Het project is onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoor dat ervoor moet zorgen dat een toename van het aantal personen- en goederentreinen in de toekomst wordt opgevangen. Het project zal naar verwachting in december 2014 afgerond zijn.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.