DB Schenker Rail

DB Schenker en IMS Veendam verhogen frequentie

DB Schenker Rail en IMS Veendam organiseren vanaf 2 januari 2013 vijf retourritten per week voor het transport van containers tussen Rotterdam en Veendam. De nieuwe service betekent een frequentieverhoging van drie naar vijf retourritten per week.

Op dit moment is het al mogelijk voor klanten van IMS Veendam om drie maal per week containers per trein vanuit Veendam naar Rotterdam te versturen en omgekeerd. Door de samenwerking met DB Schenker Rail kan het aantal retourritten met ingang van het nieuwe jaar verhoogd worden naar vijf per week. Voor het Noordelijk bedrijfsleven betekent dat voortaan iedere werkdag duurzaam en klimaatvriendelijk transport per trein beschikbaar is.

Wagengroep halen

IMS Veendam boekt iedere werkdag vijftien containerwagons in de bestaande DB Schenker-trein van Rotterdam naar Onnen. DB Schenker zorgt er vervolgens voor dat de wagengroep gehaald en gebracht wordt naar de grote containerterminals in Rotterdam (ECT Maasvlakte en RSC Waalhaven). Ook neemt DB Schenker het aanvullend vervoer van de wagons vanuit Onnen naar Veendam en terug voor zijn rekening.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.