Waalschip, Waalhaven, Rotterdam

Rail Cargo verhuist naar Rotterdams havengebied

Rail Cargo information Netherlands verhuist met ingang van 1 januari 2013 naar een nieuwe kantoorruimte aan de Albert Plesmanweg in Rotterdam.

Het kantoor van het voorlichtingsbureau is nu nog aan de Koddeweg in Hoogvliet. Daar wordt de kantoorruimte gedeeld met het voorlichtingsbureau Shortsea Shipping. Door de opheffing van het laatstgenoemde bureau is de huidige locatie te groot geworden.

Functioneel en centraal

De kantoorruimte aan de Albert Plesmanweg is gevestigd in het gebouw Het Waalschip en bevindt zich niet ver van het Waalhaven-emplacement. 

Interim manager Cees van Altena is erg tevreden met het nieuwe kantoor: “De nieuwe locatie is niet alleen functioneel, maar vooral ook centraal gelegen tussen diverse spoorbedrijven.”

“Bovendien krijgen we een uitzicht op de spooraftakking vanaf het Waalemplacement naar de Waalhaven. Een inspirerende werkplek dus”, stelt Van Altena.

Imago verbeteren

De stichting Rail Cargo information Netherlands is in 2003 als publiek-privaat initiatief opgericht. Doel van de stichting is om het gebruik van het spoor voor goederenvervoer toe te laten nemen en het imago van railgoederenvervoer bij verladers en logistieke dienstverleners te verbeteren.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.