LTE, goederentrein, Hannover, Duitsland, foto: Thomas Wohlfarth

LTE nieuwe vervoerder op Nederlandse spoor


Spoorgoederenvervoerder LTE Netherlands is sinds begin van deze maand een nieuwe speler op de Nederlandse markt. Het spoorbedrijf is gevestigd in het haven- en industriegebied Europoort in Rotterdam en rijdt sinds 9 december zelfstandig treinen tussen Nederland en Tsjechië, zo meldt Rail Cargo.

LTE Netherlands maakt deel uit van de moedermaatschappij LTE Logistik en Transport GmbH (LTE) met het hoofdkantoor in het Oostenrijkse Graz. 

LTE Netherlands heeft zusterondernemingen in Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Slovenië. Daarnaast is het moederbedrijf bezig met aanvragen voor spoorlicenties in Duitsland en Roemenië.

Terminals Europoort

De Nederlandse vestiging is aangesloten op de terminals in de Europoort. Vijf medewerkers werken in de binnendienst en vijf in de buitendienst. Zij hebben allen langdurige ervaring in de spoorbranche.

LTE Netherlands richt zich op dit moment op het transport van granen en vegetarische oliën, maar het bedrijf wil op den duur uitbreiden naar andere markten.

Materieel

De spoorvervoerder rijdt met twee elektrische locomotieven van het type BR186. Deze kunnen in meerdere landen rijden. LTE Netherlands verwacht verder op korte termijn ook twee rangeerlocomotieven toe te voegen aan het materieel.

LTE Netherlands heeft sinds begin deze maand een EU-bedrijfsvergunning, een licentie A en B en een toegangsovereenkomst voor het betreden van het Nederlandse spoor.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.