Gotthard, spoorlijn, Zwitserland

Gotthard-spoorlijn in Zwitserland weer open

De Gotthard-spoorlijn is sinds zondagmiddag weer geopend voor het spoorgoederenvervoer. De spoorbaan raakte op 14 november versperd door een enorme rotsblok die op het spoor was gevallen bij Gurtnellen in Zwitserland.

De passagierstreinen rijden sinds maandagochtend weer over hetzelfde spoor. De verschillende treindiensten rijden weer normaal. De Gotthard-spoorlijn is een belangrijke internationale spoorlijn. De spoorlijn loopt van Immensee in Zwitserland naar Chiasso in Italië.

Rotsblok

Het rotsblok van 70 tot tachtig kubieke meter werd op zaterdagochtend opgeblazen. Het spoor in Gurtnellen was eerder dit jaar ook al gestremd door gevallen stenen.

Een lange periode aan regen had ervoor gezorgd dat gebroken rotsen van het gebergte omlaag vielen. Het grootste rotsblok viel direct op de sporen van de Zwitserse Gotthard-lijn, zo meldt de Zwitserse krant Der Landbote.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.