GE Evolution, locomotief, goederentrein, Amerika

48-urige reis van Amerikaanse Juice Train op film vastgelegd

De 48-urige reis van een Amerikaanse goederentrein met vruchtensappen tussen Florida en New Jersey is op film vastgelegd. De Amerikaanse locomotief-producent GE heeft de film in samenwerking met goederenvervoerder CSX gemaakt en op internet gepublieerd.

De Juice Train heeft 41 koelwagons en wordt door twee GE Evolution-locomotieven voortgetrokken. Deze diesel-elektrische locomotieven hebben een 12-cylinder krachtbron met een vermogen van 4.400 pk. Van deze machines rijden er in totaal 3.700 in tien verschillende landen. Deze goederentrein rijdt vijf keer per week met per keer 2,5 miljoen liter sap. Iedere trein is ongeveer 800 meter lang.

Time lapse

De video is in een ‘time lapse’ opgenomen, waarmee de kijker een beeld krijgt van het spoorgoederenvervoer in de Verenigde Staten. In de film is te zien dat de treinen vaak over enkelvoudige sporen rijden.

Net als in Europa is de gemiddelde snelheid laag: de afstand van 2000 kilometer wordt in 48 uur afgelegd. Dat komt neer op een gemiddelde snelheid van ongeveer 40 kilometer per uur. Er wordt vijf keer van rijdend personeel gewisseld, zo schrijft Nieuwsblad Transport.

Bekijk hier de video:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.