Stoomtrein DB Schenker rijdt naar Rotterdamse haven (video)

DB Schenker Harbour Express, Wereldhavendagen

Nederland heeft de beste haveninfrastructuur ter wereld. Dat stelt het World Economic Forum in ‘The Global Competitiveness Report 2012-2013’. Dat komt onder meer door de grote investeringen die de afgelopen jaren zijn gedaan in de spoorinfrastructuur in het havengebied in Rotterdam. De haven wordt door een 45 kilometer lange goederenspoorlijn verbonden met economische centra in heel Europa. Tijdens de Wereldhavendagen van 7 tot en met 9 september konden geïnteresseerden een rit maken over deze spoorlijn met de historisch stoomtrein DB Schenker Harbour Express.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Stoomtrein DB Schenker rijdt naar Rotterdamse haven (video) | SpoorPro.nl

Stoomtrein DB Schenker rijdt naar Rotterdamse haven (video)

DB Schenker Harbour Express, Wereldhavendagen

Nederland heeft de beste haveninfrastructuur ter wereld. Dat stelt het World Economic Forum in ‘The Global Competitiveness Report 2012-2013’. Dat komt onder meer door de grote investeringen die de afgelopen jaren zijn gedaan in de spoorinfrastructuur in het havengebied in Rotterdam. De haven wordt door een 45 kilometer lange goederenspoorlijn verbonden met economische centra in heel Europa. Tijdens de Wereldhavendagen van 7 tot en met 9 september konden geïnteresseerden een rit maken over deze spoorlijn met de historisch stoomtrein DB Schenker Harbour Express.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.