Vervoer goed voorbereid op afsluiting Brennerspoorlijn

De afsluiting van de Brennerspoorlijn vanwege groot onderhoud heeft nog niet tot problemen geleid bij het goederenvervoer per spoor. Dat meldt DB Schenker Rail.

Als voorbereiding op de afsluiting van de Brennerspoorlijn tot 10 september heeft DB Schenker Rail alternatieve routes gepland in samenspraak met klanten. Vanwege groot onderhoud is er geen goederenvervoer per spoor mogelijk en moeten goederentreinen omrijden.

Alternatieve routes

De internationale goederentreinen van Schenker Rail tussen München en Verona rijden vanwege de werkzaamheden aan de Brennerspoorlijn via de alternatieve routes Tauernbahn in het oosten en over Zwiterserland in het westen. Omdat die routes honderden kilometers langer zijn, hebben de treinen tot zeven uur meer reistijd. Wekelijks hebben zo’n 360 goederentreinen van Schenker Rail last van de omleidingen. In totaal tot de afsluiting die tot 10 september duurt, zijn dat er ruim 1.300.

Tot nu toe lopen de omleidingen volgens Schenker Rail volgens plan en zijn er geen grote verstoringen geweest. De afgelopen maanden is de spoorlijn ook al enkele weekends afgesloten vanwege de werkzaamheden.

Österreichische Bundesbahn (ÖBB) trekt 55 miljoen euro uit voor de modernisering van de spoorlijn. De spoorwegmaatschappij verwacht dat vervoerders en verladers het spoor trouw blijven tijdens de vernieuwing en niet tijdelijk kiezen voor vervoer over de weg.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.