Internationale samenwerking tussen Graaco en Glencore

Bij Graaco in Coevorden is woensdag de eerste trein van het internationale bedrijf Glencore aangekomen. Glencore gaat in zee met Graaco omdat de logistieke dienstverlener direct is verbonden met het Duitse spoornet via de Bentheimer Eisenbahn en daardoor dichtbij de voornamelijk Duitse mengvoerders ligt.

De trein wordt door Graaco gelost en de maïs wordt met speciaal materiaal overgeslagen op vrachtwagens. De maïs wordt daarna bij de klant afgeleverd.

Ben Blog, algemeen directeur van Graaco, is blij met de samenwerking: “Deze vorm van logistieke dienstverlening past volledig in onze strategie om agrologistiek als één van onze speerpunten te maken.”

Landlogistiek in Europa

Glencore is een internationaal bedrijf, met het hoofdkantoor in Zwitserland, dat in grondstoffen handelt. Glencore maakt veel gebruik van het spoor voor haar landlogistiek in Europa.

Graaco is in september 2009 in Coevorden opgericht. De logistieke dienstverlener richt zich op productie- en handelsbedrijven. Het bedrijf ligt dicht bij de snelwegen A28, A37 en de Duitse A31. Daarnaast is het rechtstreeks verbonden aan het Nederlandse en het Europese spoorwegennet.

Graaco beschikt in Coevorden over 200.000 m2 grondoppervlakte waarvan 56.000 m2 is bebouwd met warehouses.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.