Goederentrein op de Betuweroute

Herroutering spoorgoederenvervoer controversieel

De Tweede Kamer heeft de herroutering van het spoorgoederenvervoer door Oost-Nederland controversieel verklaard. Dat betekent dat de huidige Tweede Kamer geen beslissing meer neemt over het onderwerp en het debat pas na de verkiezingen weer verder gaat.

De herroutering van het spoorgoederenvervoer maakt deel uit van het Programma Hoogfrequent Spoor. Alleen dit onderdeel vindt de Kamer controversieel, de rest van het programma niet. De Tweede Kamer gaat wel nog praten over het Programma Hoogfrequent Spoor. Dat gebeurt in ieder geval pas na een algemeen overleg over het eindrapport van de parlementaire commissie Onderhoud en Innovatie Spoor op 21 juni en na een nog te plannen Notaoverleg Hoofdrailnet.

Rona

Vorige week had het Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking (Rona) de Kamer al gevraagd om het dossier herroutering als controversieel te bestempelen. De belangenorganisatie vreest dat een toename van goederentreinen in het oosten van het land ten koste gaat van de veiligheid en de leefbaarheid. Toen schoof de Kamer de beslissing echter een week vooruit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.