Betuweroute

DB Schenker wil multimodaal vervoer stimuleren

Welke vervoersmogelijkheid is het goedkoopst, snelst of meest duurzaam: trein, boot of truck? Voor vervoerders die worstelen met die vraag heeft DB Schenker Logistics Nederland een nieuwe website opgezet om hen snel inzicht te verschaffen.

Met de site www.schenkermultimodaal.com wil de logistieke dienstverlener multimodaal vervoer wat meer aandacht geven. “Met deze site kan de klant precies zien wat de mogelijkheden zijn en dat er in veel gevallen naast de truck ook andere alternatieven zijn”, zegt Rien Gulden, product & development manager multimodal transport Europe.

Groeiende behoefte

Per bestemming kunnen bezoekers van de site bekijken welke invloed trein, truck, boot of een combinatie van die vervoersmodaliteiten hebben op prijs, doorloopsnelheid en duurzaamheid. De site biedt inzicht in vervoer vanuit Nederland naar alle landen van Europa. Daarmee speelt DB Schenker Logistics in op de groeiende behoefte die het bedrijf bij klanten ziet aan meer vervoersalternatieven die bovendien ook nog eens duurzaam zijn.

Vorig jaar heeft DB Schenker Logistics Nederland de diensten op het gebied van multimodaal in een aparte business unit ondergebracht. De omzet van die activiteiten zijn verdubbeld het afgelopen jaar.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.